Een huurdag is bij ons altijd voor 24 uur. Het kan natuurlijk zijn dat de auto weer ingepland staat binnen de 24 uur maar dit zullen wij altijd met de klant overleggen of dit mogelijk is.

Handig om te weten: ook in het weekend is het mogelijk om voor één dag te huren! 

Een weekend is altijd vanaf vrijdag aan het einde van de dag ( 16.00/17.00 uur ) tot maandag ochtend 07.00 uur.

Als de auto beschikbaar is is dit geen enkel probleem. Het maakt ons niet uit op welke locatie de auto staat te wachten op de reis. Mochten we de auto voor u moeten vasthouden dan rekenen wij wel een vergoeding.

De auto kan bij ons 24 uur per dag worden ingeleverd, 7 dagen per week. Wij hebben een sleutelkluis in het pand waar de sleutel dag en nacht gedeponeerd kan worden. De huurder blijft echter verantwoordelijk tot wij de auto hebben gecontroleerd.

Zakelijk bezorgen wij graag de auto thuis of op de zaak. Voorwaarde hiervoor is dat het een vaste klant betreft. Particulier doen wij dit niet. Gezien de administratie wat er bij komt kan dit alleen bij ons op kantoor worden gedaan.

Zeker is dit mogelijk. Op verzoek kunnen wij een zakelijke debiteur aanmaken en de factuur achteraf mailen.

Nee, contact betalen is bij ons niet mogelijk. Er kan uit veiligheidsoverwegingen alleen per pin of creditcard worden betaald.

Iedereen vanaf 18 jaar die in het bezit van een Nederlands rijbewijs is mag een auto huren bij Pouw Rent autoverhuur. Vanaf 24 jaar en minimaal 3 jaar in het bezit van het rijbewijs mag ook het eigen risico verlagen.

Jazeker mag dit. Wij rekenen niks extra’s voor een extra bestuurder. Dit mogen er zelfs wel 10 zijn. Wel moeten we van de bestuurders een kopie rijbewijs hebben voor de verzekering.

Jazeker mag dit. Onze auto’s mogen door heel Europa gereden worden. Hier zijn ze gewoon voor verzekerd. Wel willen wij het van tevoren weten. In verschillende landen zijn namelijk verschillende regels waar wij alles vanaf weten en eventueel de auto op voor kunnen bereiden. Denk hierbij aan milieu- en/of tolstickers, vereisten rondom bandenprofieldiepte en documentatie.

De eerste keer dat een auto bij ons wordt gehuurd moeten wij voor de verzekering een geldig rijbewijs plus een ander identiteitsbewijs zien. Dit is bijvoorbeeld een Paspoort/ ID-kaart of verblijfsvergunning. Ook hebben we de eerste keer een adresverificatie nodig. Dit mag in de vorm van een poststuk.

Heeft u eerder een auto gehuurd bij Pouw Rent Groningen? Na de eerste keer volstaat het rijbewijs bij het afhalen van een auto.

In principe is dit geen probleem. Wel is het zo dat alles in het Nederlands of Engels er op moet staan. Bij een Grieks of Arabisch rijbewijs is dit niet altijd het geval. In de gevallen dat de tekst er niet in het Nederlands of Engels op staat dan kan men bij de ANWB een Internationaal rijbewijs aanvragen, dit is een vertaling van het origineel.

LET OP: Alleen het internationaal rijbewijs is niet geldig, dus ze zullen wel beide mee gebracht moeten worden.

Alle auto’s die wij verhuren zijn met het B-rijbewijs te besturen. U hoeft dus geen extra rijbewijs te hebben. Óók de bakwagen met laadklep kan gewoon met het “normale” rijbewijs gehuurd worden.

Zeker is de auto verzekerd. Dat is namelijk verplicht. Het enige waar de klant rekening mee moet houden is het eigen risico wat wij met de klant afspreken. Dit is standaard € 500,-. Eventueel kan dit in de meeste gevallen worden verlaagd voor €10,- per dag naar € 250,-. Er hoeft dus nooit meer te worden voldaan per schadegeval dan het afgesproken eigen risico. Autoruiten en de banden vallen hier ook onder.

Nee. De brandstof is altijd exclusief en is voor eigen rekening. Indien gewenst kunnen wij de brandstof bij de factuur opzetten zodat u of uw medewerkers niks voor hoeven te schieten. Zo is op één factuur helder wat de totale reis heeft gekost.

Wij hanteren een vol mee = vol terug beleid met de huurauto’s. Zo is het voor iedereen makkelijk en overzichtelijk om het eigen verbruik ook te betalen aan brandstof. Indien gewenst kunnen wij de auto aftanken en de brandstof bij de factuur opzetten. Hier rekenen wij niks extra’s voor.

De auto hoeft voor het inleveren niet schoon te worden gemaakt. Dit doen wij zelf en is voor ons een kleine moeite. Is de auto opzettelijk extreem vies? Dan doen wij dit niet kosteloos, maar onder normaal gebruik zal dit geen problemen opleveren.

Zeker is dit mogelijk. Wij hebben een terrein voorzien van camerabewaking en er is in de straat ook altijd ruim voldoende plek om de eigen auto te parkeren. Het is bij ons in de straat vrij parkeren. Als de sleutel bij ons wordt afgegeven is er zelfs een kleine kans dat hij gewassen wordt 🙂

De fiets mag bij ons voor in de fietsenstalling worden gezet of bij ons binnen in de loods.

In de winter staan veel auto’s op winterbanden, echter niet allemaal. In Nederland hebben we te maken met een klimaat dat het niet nodig is om de auto’s altijd te hebben voorzien van winterbanden. Op verzoek is echter veel mogelijk. Indien de winterbanden noodzakelijk zijn voor de reis kunnen wij dat altijd regelen, maar dit moeten we wel van te voren weten.

Gaat u naar het buitenland of heeft u voorkeur voor winterbanden? Laat het ons weten tijdens het boeken.

 

In de meeste gevallen ontvangt u rechtstreeks bericht van de plaatselijke autoriteiten als u een verkeersovertreding hebt begaan. Als wij namens u een bedrag hebben betaald, laten we u dit weten en boeken we het van uw creditcard af, afhankelijk van de betaalmethode. We berekenen dan eveneens een kleine vergoeding aan administratiekosten.

Als er schade is gereden met de huurauto dient u ons op de hoogte te stellen zodra dit mogelijk is. Ook dient er een schadeformulier te worden ingevuld. Dit mag fysiek maar ook digitaal. Als door de schade de auto niet meer rijdbaar is, regelen wij het slepen en vervangend vervoer.

Bij pech dient u eerst Pouw Rent op de hoogte te stellen. Dan gaan wij meteen passende maatregelen nemen. Buiten openingstijden kunt u het mobiele nummer van Pouw Rent bellen, deze wordt meegezonden met het huurcontract.

Huisdieren zijn niet toegestaan in de auto’s van Pouw Rent Groningen, als het interieur van het voertuig bij inlevering vuiler is dan redelijkerwijs te verwachten valt, dan brengen wij de kosten voor het reinigen van de auto bij u in rekening.