Op vakantie met de caravan, de beste tips

Wanneer u op vakantie gaat met de caravan zijn er een aantal belangrijke aandachtspunten. Vooral als u voor het eerst op vakantie gaat met de caravan is het handig een checklist bij de hand te hebben. Op vakantie wilt u genieten van uw vrije tijd voor u weer aan de bak moet. Om u te verzekeren van een stres loos vertrek, heeft Pouw Rent de belangrijkste tips voor u op een rijtje gezet. Veel leesplezier! 

 

Het inpakken van de caravan 

Wanneer u op vakantie gaat met de caravan moet u bij het inpakken altijd rekening houden met een aantal belangrijke zaken. Zo kunt u waar mogelijk het best de zwaarste bagage in de auto laden. Past bepaalde bagage toch niet in de auto? Probeer deze spullen dan zoveel mogelijk rond de as van de caravan in te pakken. Zo creëert u de meest veilige situatie. Daarnaast wilt u voorkomen dat uw spullen constant heen en weer gaan tijdens de reis. Zet de lichtste spullen bij het inpakken van de caravan daarom vast waar mogelijk. De laatste belangrijke tip is dat u moet voorkomen dat de caravan topzwaar wordt. De lichte voorwerpen kunnen daarom het best een plekje krijgen in de hoge kastjes. De zware bagage pakt u in het midden van de caravan in. Op deze manier gaat u zo veilig mogelijk op vakantie met de caravan. 

 

Doe een checkronde 

Doe ruim voor u op vakantie gaat met de caravan een goede checkronde. U wilt er natuurlijk niet op de helft van uw reis achter komen dat de banden op knappen staan of dat u het hondenvoer van uw trouwe labrador bent vergeten. Controleer daarom een aantal belangrijke zaken zoals de bandenspanning, uitdraaisteunen, belichting en bagage. Alles gecheckt? Dan bent u helemaal klaar om te beginnen aan uw reis! 

 

Houd rekening met het trekgewicht 

Omtrent het trekgewicht is er één duidelijke regel die de ANWB hanteert. De caravan mag namelijk niet meer dan 75% van het gewicht zijn van de auto. Het gaat hier altijd om een beladen caravan en een beladen auto. Bent u niet in het bezit van een auto die zwaar genoeg is? Kies dan voor het leasen van een auto. Het gewicht kunt u het beste wegen met een weegbrug. Wees bij het wegen wel scherp op het feit dat álle bagage beladen moet zijn, ook de twee fietsen achterop de caravan moeten meegewogen worden mocht u die mee willen nemen. Op deze manier weet u zeker dat u veilig op vakantie kunt met de caravan. Geen auto met een trekhaak? Lease dan veilig een auto bij Pouwrent.nl.