Wat voor verhuiswagen heb ik nodig?

Een verhuizing op zich is een intensief proces. Omdat het verhuizen zelf vaak al zwaar genoeg is, zijn we altijd op zoek naar manieren om de kracht die het verhuizen kost te verlichten. Dit kun je op diverse manieren doen. Je kunt bijvoorbeeld een steekkar huren, 10 vrienden vragen om te helpen, maar een hulpmiddel dat eigenlijk iedereen tijdens een verhuizing nodig heeft is een verhuisbus! Er zijn tal van verhuisbussen beschikbaar bij Pouw Rent, maar welke verhuiswagen heb je nou specifiek nodig? Dat hangt af van verschillende factoren. In deze blog vertellen we je waar je rekening mee moet houden tijdens het uitkiezen van een verhuiswagen.

Afmetingen van je spullen

De belangrijkste weegfactor in het bepalen van de grootte van je verhuiswagen zijn de afmetingen van je spullen. Door de afmetingen van je grootste spullen te bepalen, weet je precies welke afmetingen je verhuisbus moet hebben om deze te kunnen vervoeren. De verhuisbussen van Pouw Rent variëren van een compacte verhuisbus met een lengte van 2 meter 60 tot een grote verhuisbus met een lengte van 4 meter 10. Door de variatie in groottes vind je bij Pouw Rent altijd de verhuisbus die je nodig hebt! Naast de te verhuizen spullen is het ook handig om de spullen die je van plan bent om weg te gooien op te meten! Je kunt de verhuisbus niet alleen gebruiken om je spullen van je ene woning naar de andere te verhuizen. Je kunt de verhuisbus ook gebruiken om het restafval uit je woning naar de vuilstort te brengen.

De verhuisafstand

De verhuisafstand is van grote invloed op het bepalen van de verhuisbus. Als de verhuisafstand groot is, kun je het beste ook kiezen voor een grote verhuiswagen! Dit komt omdat je bij verhuizingen over een grote verhuisafstand maar één keer heen en weer wilt rijden. Tijdens een verhuizing met een kleinere verhuisafstand kun je veel gemakkelijker meerdere keren op en neer rijden zonder hier gelijk een halve dag aan kwijt te zijn. Als je verhuist van bijvoorbeeld Groningen naar Amsterdam, dan raden we je aan te kiezen voor de verhuiswagen met laadklep. Door te kiezen voor de grootste variant is de kans dat je twee keer op en neer moet het kleinst! Als de verhuizing binnen dezelfde provincie plaatsvindt, dan heb je vaak al genoeg aan onze extra lange verhuisbus.

Rijervaring

Een verhuizing vindt plaats in een voertuig dat in de regel groter is dan het gemiddelde voertuig. Het voor het eerst rijden in een verhuiswagen zal dan ook erg onwennig zijn voor niet-ervaren bestuurders. Het rijden in een verhuiswagen vereist meer rijervaring en overzicht dan het rijden in een reguliere personenwagen. Kies tijdens het uitkiezen van een verhuiswagen dan ook voor een verhuiswagen waar jij je comfortabel in voelt. De verhuiswagen met laadklep vereist veel meer rijkwaliteiten van de bestuurder dan het rijden in bijvoorbeeld de kleine verhuisbus. We kunnen je enkel aanraden om nooit de weg op te gaan in een wagen waar jij je niet comfortabel in voelt. Als je voor het eerst in een grote auto rijdt, kun je bijvoorbeeld eerst een proefrit rijden op het industrieterrein. Zo kun je voor jezelf bepalen of je jezelf kan vertrouwen achter het stuur van deze andere auto!